Etter alt styret det var å lage New York blueberry cheese cake, var det egentlig enkelt å lage sånn ostekake som vi er vant til. Ikke er den fullt så mektig som den andre heller.
Jeg har smakt mange forskjellige ostekaker, men dette er og blir den beste.
Mona B. sin ostekake
250 g søt havrekjeks, knust (1 pk Bixit minus 3,5 kjeks)
110 g smør, smeltet
Bland sammen og form bunnen i kaka. Det anbefales å ha bakepapir under.
250 g naturell fløteost (jeg bruker Philadelphia)
120 g melis
2,5 dl lettrømme
Blandes
1 pk kremfløte
1 ts vaniljesukker
Vispes til krem og blandes sammen med resten.
1 pk gul gelé
Røres ut i 2,5 dl vann. Ikke 5 dl som det står på pakken. Hell geleen oppi resten av røra med en tynn stråle samtidig som du rører.
Sett i kjøleskap til den har stivnet. Om du ønsker, kan du ha en pakke gelé på toppen.
Mmm ostekake er kjempe godt - og det blir så lekkert med gelelokk over. Skal man ta helt av kan man også skjære jordber i tynne skiver og legge i geleen... DA blir mange imponert! Hi hi... Skjønner du også er glad i å lage kaker!
SvarSlettHei!! Jobbsøking kan være litt slitsomt i lengden, så da er det godt å drømme seg bort med noen lekre antrekk!!Kaken ser og høres fantastisk ut, jeg elsker ostekake!Ha en fin dag videre!Klem AK;)
SvarSlettHei!
SvarSlettDen så supergod ut =)
Må skrive ned oppskriften og prøve en dag!!
Oooo, må visst ta meg en tur på besøk ;) Den ostekaken så skikkelig god ut.
SvarSlett:) Susanne
Åhh, nå fikk jeg lyst på kake...:-)
SvarSlett