29. januar 2011

Leser du andre sin post, kanskje?

Foto: Pacdog, flickr

Du skal ikke lese andres post. Den er grei. Det skjønner jeg. Da vi fikk naboens strømregning i vår postkasse, la jeg den i riktig postkasse. Jeg åpnet den ikke. Men det er enkelt når det står riktig navn og adresse på posten som har kommet feil.

Hva da med e-post? Kommer den til feil adresse, står som regel ikke den riktige adressen der. Og det blir vanskeligere å bare flytte den over i riktig postkasse.

Da jeg laget min epost-adresse for mange år siden, tenkte jeg ikke på faren for forveksling. Egentlig burde jeg laget en adresse med mitt fulle navn, men det er så langt og tungvint å skrive. Så det jeg endte opp med var en innboks med en hel del e-post på islandsk. Jeg skjønte som regel ingenting av innholdet, men svarte høflig på engelsk at de hadde sendt til feil Vigdis.

For et par år siden fikk jeg tilsendt et prospekt fra en megler. Det var på et hus i Tønsberg, med en takst på mange millioner. Flott hus, ja. Men jeg hadde ikke behov for det. Så et sted var det nok noen som måtte etterlyse det prospektet.

Det siste året har jeg jevnlig fått e-post som var beregnet på andre. En og annen islandsk, men også flere norske. I høst ble jeg først tatt for å være noens tante Vigdis, som visstnok kunne lage en veldig god kyllinggryte. Jeg stod bare på "kopi", og før jeg rakk å se den e-posten, hadde noens mor svart og delt oppskriften. Jeg takket for fin oppskrift, og opplyste samtidig om at jeg ikke var tanten de søkte. Det tok de med et smil og bon apetit. Bra!

Da var det noe helt annet da jeg i sommer fikk en forespørsel:
- Tenker på undervisningen vi snakket om. Kan du ta om rabdomyolyse og blodgass i uke 37 el 38, og pressorbeh i uke 42?
- Selvfølgelig kan jeg det! Det skulle da ellers bare mangle. Jeg har jo gjort mye spennende forskning på det området. Skulle gjerne takket ja til dette, men mailen har kommet til feil Vigdis...
Kjedelige meg. Hva ville du svart på en slik forespørsel?

Jeg innser at jeg ikke kan fortelle alle disse historiene i et innlegg. Det ville blitt fryktelig langt. Mer kommer plutselig en dag, må spare litt på godbitene ;)

Ha en fin helg, med eller uten andre sin post!


Vigdis ♥

.

6 kommentarer:

 1. hehehe litt morsomt da,
  i et øyeblikk følte en seg som forsker eller no.
  gleder meg til å høre mer.
  ha en fin helg,
  klem fra sylvia

  SvarSlett
 2. Ha ha...ikke lett å vite hva man skulle ha svart...Jeg har faktisk veldig sjelden fått andres post. Fortsatt god helg!

  SvarSlett
 3. hehe.. Ja, det kan være vanskelig det der..
  Da jeg giftet meg fikk jeg samme etternavn som en annen (hadde før vært eneste Inger-Lise med mitt pikenavn i Norge). Til jul i fjor fikk jeg julekort fra noen jeg ikke aner hvem er.. Det sto kjære Inger-Lise, osv. Føltes litt rart og bittelitt gøy. Jeg burde kanskje sendt det videre ettersom vi bare er to med samme navn, men jeg gjorde ikke det.. I år kom det derimot ikke noe kort fra Elisabeth og Reidar. Kanskje de har funnet ut av det, hvem vet! hehe..
  Det sendes sikkert mye sensitive ting mellom folk som ikke bør havne i feil postboks. Men så lenge det er uskyldige oppskrifter og julehilsner som kommer på avveie går det nok bra. :)

  SvarSlett
 4. Gurimalla... har egentlig aldri tenkt at jeg kunne risikere å få andres post i min kasse... har aldri fått det, men så har jeg jo fult navn på min epostadresse da. Men tenk om jeg jar gått glipp av noen viktige mailer som har kommet til nioen andre eiriner???? Fikk noe å tenke på der...

  Forøvrog morsomme forespørsler, og godt det ikke var noe veldig privat... eller har du kanskje fått det også?

  SvarSlett
 5. Utrolig morsomt å lese!
  Har ikke opplevd å få andres post, tror jeg. Jo, en gang. En bokpakke fra en bokklubb som var til naboen lå i min postkasse. Den var forøvrig tom, så det ble ganske flaut å gå å levere en tom pappeske med regning til naboen. Hvor boka var? Ingen aning!!!

  Men tekstmeldinger som ikke er til meg, det får jeg stadig vekk. Morsomst er dem som har vært på byen og sjekket opp en dame, og det eneste de husker er fornavnet og at hun bor i Lillestrøm. Så sender den stakkars fortvilte fyren rundt meldinger til alle Kristin-er i Lillestrøm: "Hei, var det deg jeg møtte ved tappekrana på Klimt i går?!"

  KLEM!

  SvarSlett
 6. Så flott blogg du har!!
  Og det med å få andres e-post, nei det skjer nesten aldri, men noen er mer populære enn andre ;))
  Artig lesing her - gleder meg til å følge deg videre!
  Klem Lokki

  SvarSlett

Bloggingen hadde ikke vært det samme uten kommentarene fra dere. Tusen takk for at du legger igjen noen ord :)