30. januar 2011

Mulighet for lettjente penger


I innboksen til min private e-post kommer det innimellom innkalling til diverse dugnader rundt om i landet, lønnsslipper(!), og en del oversikter fra et familieteater: Husk oppmøte imorgen kl 17:00 ved samfunsshuset! Det var en som hadde en Toyota Hiace, og den trenger vi. Er det noen som har tilgang på tilhenger? Jeg har bil med tilhengerfeste ,så jeg kan hente den. Denne, den siste i rekken kom i dag. Så husk å møte, dersom du i motsetning til meg er med i rekvisitagjengen...
 
Men det hender jeg får mer interessante henvendelser også. Dette er andre gang jeg skriver om disse e-postene som egentlig skal til noen andre. Det første innlegget kan du lese her.

Forfatteren
På ganske kort tid har e-postadressen min blitt forvekslet med en forfatter sin to ganger. Denne uka var det en inspektør på en skole som gjerne ville markere verdens bokdag. Hun lurte på om jeg kunne besøke dem, og om jeg i så fall kunne sende forslag til opplegg og kostnader.
- Ja, det hadde vært hyggelig. Hvor mange elever er det snakk om? Har de lest noen av bøkene mine på forhånd? Vi kunne kanskje hatt en workshop og delt elevene inn i grupper... Jeg antar denne mailen skulle til Vigdis XXX. Det er ikke meg, og jeg har ikke hennes adresse.
Her hadde jeg virkelig muligheten. Men ærlig som jeg er, torte jeg ikke prøve meg på noen sprell.

Før jul kom det en forespørsel fra et ukeblad:
- Jeg setter stor pris på forfatterskapet ditt (...) Mitt spørsmål er om du tilfeldigvis har noen kjærlighets-noveller liggende? De må gjerne være litt dristige. (...) Vi betaler kr 5000 for en novelle.
- Ja, jeg har noen liggende. Kan sende dem på mandag. Om de er for dristige, er det opp til dere å sensurere der dere mener det trengs. Jeg beklager å måtte skuffe deg. Men du har kommet til feil Vigdis. Jeg er ingen forfatter, og har ingen noveller liggende. Selv om jeg skulle ønske det nå ;)
Fortsatt kjedelig. Men ukebladet viste til to av "mine" utgitte titler. Det var nok det som avgjorde at jeg skjønte at henvendelsen var beregnet på noen andre...

Ikke alle disse feilsendte e-postene er like underholdende. Her er et utvalg annet jeg får:
 • Siden du ikke skal ha disse e-postene, går jeg ut fra at du ikke er naturfaglærer. (svaret jeg fikk da jeg nok en gang sa ifra om at jeg fikk noe jeg ikke skulle ha)
 • Faktura på kakkelovn.
 • Viser til hyggelig telefonsamtale vedrørende tilbud på forsikring.
 • Og om flere skulle lure: jeg var ikke arrangør av Taxi-NM i 2010!
Ha en fin søndagskveld. Pass på hva du sender til hvem. Sjansen for at akkurat din mail havner i feile hender er absolutt til stede ;)

Vigdis ♥

.

6 kommentarer:

 1. Hihi, morsomme innlegg :)!

  Ha en fin uke!

  SvarSlett
 2. He he, litt morsomt, men sikkert også litt frustrerende til tider. Man går vel lei?
  Håper du har hatt en fin helg?
  Klæmmer Susanne

  SvarSlett
 3. Hehe, måtte flire litt her jeg sitter. Utrolig mye rart man kan få inn på mailboksen da. Men skjønner godt at etter en stund så blir man både frustrert og lei.
  Tror nok jeg hadde byttet adresse etter en tid ja. Er jo en liten tankevekker også, kan være lurt å tenke både 2 og 3 ganger av og til før man sender avgåre en mail...man vet jo som sagt aldri hvor den havner...og er ikke sikkert alle er like ærlige som deg.
  Ha en flott kveld!
  -klæm-

  SvarSlett
 4. Må nu flire litt, men skjønne godt at det kan være litt frustrerende å få så mange feilsendte mail :)

  Tusen takk for hyggelig kommentar hos meg :) Jeg var og skeptisk, kan du tro. Rød vegg .... absolutt ikke noe som ville blitt valgt om jeg fikk bestemme helt alene, nei. Men bra ble det jo likevel. Nå gjennstår det å se hvor lenge hun greier å holde det pent, da ... :)

  Renate

  SvarSlett
 5. håper du hadde en god helg også! :)

  fontene jeg brukte var Prestige Elite, Sketch Rockwell, Arsenal white og Golden 0 pony. ;)

  SvarSlett
 6. Super wpis. Pozdrawiam i czekam na więcej.

  SvarSlett

Bloggingen hadde ikke vært det samme uten kommentarene fra dere. Tusen takk for at du legger igjen noen ord :)