23. oktober 2011

På Facebook-karusellen

De siste ukene har flere bloggere og andre skrevet om det å ha en blogg på Facebook. Hvorfor det, spør de som ikke har det. Her skal jeg prøve meg på en forklaring. For jeg er en av dem som har valgt å lage egen Facebook-side til bloggen.
Vi er rett og slett late. Der vi tidligere surfet vilt rundt på nett for å oppsøke informasjon, ser vi nå helst at den samme informasjonen oppsøker oss. Og det har vi mulighet til. Så hvorfor ikke?

Flere blogger på en side
For å ha en motivasjon for å fortsette å blogge, hjelper det på å vite at noen leser det du skriver, og gjerne legger igjen en kommentar i ny og ne. Har du faste følgere via f.eks. Bloglovin' eller Google/Blogger, vet du at du har lesere, selv om ikke alle nødvendigvis klikker innom hver dag. Mange leser flere blogger, og for dem er det kjekt å ha en slik side der linker til alle nye innlegg samles. Slik slipper du å oppsøke nettsider/blogger for å sjekke om det har kommet noe nytt siden sist. Bruker du ingen av de over, men ønsker å være oppdatert på flere sider, kan du f.eks. ta i bruk Google Reader. Les mine tips om dette her.

Mange jeg kjenner (og ikke kjenner for den del) har ikke blogger selv, men følger med på bloggen min. For dem er det fint å få opp nytt fra den eller andre nettsider de liker på sin hjem-side på Facebook. Det er bare å innrømme at dagene er alt for korte, så jo lettere tilgjengelig info på nettet er, jo større sjanse er det for at folk klikker. Jeg ser også av statistikken min at Facebook er et av stedene mange av leserne klikker via.

Aktiv bruk av en Facebook-side
Når det er sagt, har jeg ikke hatt noen massiv vervekampanje for å få folk til å "like" FB-siden til vigdisalbum. Det handler ikke om å ha flest mulig "likere", men om å gjøre det enkelt å følge bloggen. Jeg bruker heller ikke siden aktivt. Linker til nye innlegg på bloggen kommer automatisk, og så svarer jeg om jeg får kommentarer der. De som ikke har blogg selv kommenterer helst der, har jeg oppdaget.

Jeg kunne selvfølgelig brukt Facebooksiden mye mer aktivt. Jeg kunne lagt ut litt bilder eller linker til interessante ting jeg finner på nett. Eller diskutert forskjellig. Det har jeg ikke gjort så langt, rett og slett på grunn av at dagene er for korte. En som er veldig flink til det er Lise som har interiørbloggen Fossestua. Hun bruker FB-siden sin veldig aktivt, og kommer med mange gode tips og råd.

Håper dette var litt oppklarende.

Om du har blogg selv, har du egen side for den på Facebook? Hvorfor (ikke)?

Og om du ikke har blogg, følger du noen blogger via Facebook? Hvorfor (ikke)?
(Velg "anonym" om du har problemer med å legge inn kommentar)

Ønsker deg en fin uke!

Vigdis ♥

.

2 kommentarer:

  1. Jeg føler at måten jeg fant dette flotte innlegget ditt taler for seg selv :) Mammadamen la inn en link på sin Facebookside, så jeg fant veien inn hit via en oppdatering på min egen Facebook.

    Selv har jeg en Facebook side til min blogg og følger andres blogger både på FB og via Google Reader. Det er nok lettere å få med seg innlegg som du sier i en travel hverdag via Facebook.

    SvarSlett
  2. Jeg har ikke villet lage en egen side for bloggen min, for jeg synes jeg er på mange nok steder allerede, og jeg ser ikke noe behov for å ha både en personlig profil (det er styrete nok i seg selv) i tillegg til en bloggside som ikke handler om annet enn bloggen som alle tross alt kan lese der den er - og følge gjennom Google Reader som er bedre egnet for å holde styr på blogger enn det Facebook er. Her synes jeg nok sosiale medier har en tendens til å generere vel mye unødvendig utenomtull.

    Nå følger jeg riktignok flere bloggsider, i en slags frykt for å gå glipp av noe interessant som ikke legges ut på bloggen jeg tross alt følger fordi den er interessant, dog med en viss motvilje, for det blir så mye støy av det hele.

    SvarSlett

Bloggingen hadde ikke vært det samme uten kommentarene fra dere. Tusen takk for at du legger igjen noen ord :)