25. februar 2011

Hurra, helg og kaker uten egg


Merkelig tittel det der. Men så heter det jo at man på nett bør være ganske så presis. Så nå har jeg for sikkerhets skyld samlet alt jeg skulle skrive om i en tittel. For det er veldig sannsynlig at "Hurra, helg og kaker uten egg" er et vanlig søk i google.

For å ta det siste først. Det viser seg at prinsessa har allergi. Mot pelsdyr. Det er en ting, og ganske så greit å forholde seg til. Men så tåler hun ikke nøtter. Der har vi også sånn noenlunde oversikt. MEN det er verre når det kommer til egg og soya. Derfor lurer jeg på om du eller noen du kjenner har oppskrift på kaker uten egg og soya? Da tenker jeg både på oppskrifter, halvfabrikater og ferdige kaker fra butikken eller bakeriet.
Hvorfor jeg spør etter kaker før jeg har spurt om annen allergivennlig mat? Fordi det er fredag vel. Og livet er en fest. Neida. Men det har seg slik at min kjære har bursdag i dag.

Hipp hipp hurraaaa! Gratulerer med dagen, kjære!

Og alle kakene jeg kommer på har egg i seg. Ikke Oreokake (som jeg begynte å bli ganske klar for), men der er det soya... Så jeg tar veldig gjerne imot tips. Og er åpen for å teste nye kaker. Så kan jeg heller dele resultatet i bildeform her på bloggen.

Med det ønsker jeg deg en riktig god helg, med eller uten bursdag og kaker.

Vigdis ♥

.

11 kommentarer:

 1. Husker jeg kom over et tips, du kan bruke litt mer bakepulver istedenfor egg fra vanlige oppskrifter. Muffins med rømme for eksempel blir veldig godt slik. Ellers er det masse tips her: http://www.matoppskrift.no/sider/UtenEggoppskrifter.asp

  Ha en fin helg /myr

  SvarSlett
 2. god mårn!
  sjekk ut www.detsoteliv.no.. der kan du velge korsn matvare oppskriftan ikke kan inneholde.. veldig mye bra kakeoppskrifte der :)

  SvarSlett
 3. God helg Vigdis!
  Håper det dukker opp noen bra tips til kaker som vesla også kan spise.. Ikke noe morro det der med allergi.. i alle fall ikke når det kommer til mat..

  Lykke til!
  Klem fra Kjersti

  SvarSlett
 4. Så kjedlig med slik alergi da:( Håper du finner noen oppskrifter så prinsessa også kan få seg kake:)

  ønsker dere en fin helg, og gratulere med dagen til din kjære:)

  klem

  SvarSlett
 5. Matallergier er veldig kjedelig. Jeg og min eldste sønn har også matallergi, men ikke mot egg eller noe av det andre du nevner. Mitt kaketips uten egg er ostekake, og her har du min oppskrift: http://ientretre.blogspot.com/2010/01/ostekake-med-blabr.html
  Denne er med blåbær, men det kan lett byttes med andre smaker ved å bytte bærtype og gelesmak. Men obs, husk å sjekke kjeksene for egg da! ;) Veldig lett og god kake!
  Lykke til med jakten på egg-fri oppskrifter. Håper du finner noe dere alle liker. :)
  God helg og god bursdagsfeiring!
  KLEM

  SvarSlett
 6. Jeg baker ofte ei sjokoladekake uten egg. Men om det er soya i den...? aner ikke...

  SvarSlett
 7. Huffda - egg er jo en liten utfordring å styre unna... Men man blir nok vant til det, og jeg vil tro det blir lettere etterhvert som det er innarbeidet.

  Sender en klem til prinsessa dokkers, og ikke minst til jubilanten! :)

  SvarSlett
 8. God helg til dere, håper dere får ei fin feiring av din kjære :)!

  Og lykke til med kakejakt!

  Klem :)!

  SvarSlett
 9. Huffda! Har ingen oppskrifte æ kommer på i førbifarta, men ser du har fådd endel tips om kor du kan finne så håpe d ordne sæ. Sku tru d e mye snadder man kan lage utn egg å. Lykke tel me kakebaking og bursdagsfeiring og hælg! :o)

  SvarSlett
 10. 3x3 hurra for mannen i huset!! :) Kaker uten egg og soya kan æ dessværre ikke hjælpe dæ med akkurat nu,men æ kan hjælpe dæ med å forske litt på det ;) Stilig kort! Kos dåkker i hælga, så snakkes vi på søndag..

  SvarSlett
 11. Håper det ble en bra feiring:-) Og at du fikk bakt kake uten egg!

  God helg, Vigdis!

  Klem Karianne

  SvarSlett

Bloggingen hadde ikke vært det samme uten kommentarene fra dere. Tusen takk for at du legger igjen noen ord :)