30. november 2010

Kalendertid

Nå braker det løs. Mange stresser beina av seg for å finne tak i 24 små gaver. Helst skal alle være pakket inn og hengt på kalenderen til i morgen tidlig. Noen av de som har flere barn, kan være nødt til å finne på 72 gaver, om de ikke har valgt å dele 24 på antall barn. Flaks at antallet kalendergaver går opp med både to, tre, fire, seks, og åtte ikke sant? Ikke at så mange har behov vor å dele på seks eller åtte, men...

I år lager jeg pakkekalender for første gang. Prinsessa er jo straks to år! Det vil si, mamma har sydd selve kalenderen. Den er nyyydelig, og det kommer bilde her når den er på plass. Men jeg har sørget for 24 pakker. De ligger ferdig inpakket og venter på å henges opp. Men bare en per dag. Iallefall i år, og sikkert til neste år og.
Jeg har deltatt på noen kalenderpakkefiksegreier før, og fant ut at jeg ville gjøre det forholdsvis enkelt selv. Derfor kjøpte vi dette settet med Hello Kitty-klosser. Det er noe hun liker å leke med, og jeg tror toget blir veldig populært. For å dele de 95 bitene i 24 pakker, måtte jeg sette alt sammen først (for å få klistremerkene på rett plass), og så dele i 24 pakker. Som du ser på det øverste bildet, blir de alt annet enn like store, men det gjør ingenting.

Tilbake til  kalenderpakkefiksegreiene jeg har vært med på før. Der lanserte jeg opplevelser som en del av det. En dag (kanskje en mandag?) fikk barna en invitasjon til pepperkakebaking hos oss førstkommende lørdag (så kunne foreldrene dra uforstyrret til byen). Invitasjonene lagde jeg på brun kartong og skrev på med hvitt. Tegnet mønster med pepperkakeformer.

Senere i uka fikk minstejenta kjevle fordi hun ikke hadde det fra før, og da lørdagen kom, fikk de nonstop og annet til å pynte pepperkakene. Så gjorde vi noe lignende en annen dag. Jeg laget invitasjon til å lage marsipanfigurer, klippet den opp til et puslespill, så fikk de to brikker hver i kalendergaven. Da marsipandagen kom, fikk en av jentene en marspanpølse (sånn til å forme selv), ei fikk konditorfarge og ei fikk kokesjokolade.
Ellers gikk det i litt godteri, hårpynt og annet de likevel måtte få til jul :)

Vil du ha mer kalenderinspirasjon, anbefaler jeg disse kalenderinnleggene
Leken hverdag: Verdens største klem
Pias verden: Kalenderhelvete
The muffin blog: The most famous countdown
Vigdis ♥

.

7 kommentarer:

 1. Så koselig med adventskalender med Hello Kitty lego :) Jeg tenker prinsessa blir fornøyd :)

  Her i huset blir det flaxkalender og sjokoladekalender på meg. Gubben får pakkekalender (fra meg) og flaxkalender (fra sin svigermor) :)

  Ha en herlig dag!
  Klem Karina

  SvarSlett
 2. Smart å kjøpe en litt stor lego boks og dele innholdet opp i flere pakker. Vi gjorde noe lignende i fjor. Min mamma kjøpte ca halvparten av pakkene og så løste jeg resten av pakkene med en medium lego boks delt opp på flere dager. :)
  Jeg har fortsatt noen pakker å pakke inn, men stresser ikke med det. Ingen av mine søte små lan telle til 48 som blir det gyldne tallet her i huset. :)
  Gleder meg til å se julekalenderen du har laget. :)
  KLEM

  SvarSlett
 3. Hei og hopp!
  Super ide å dele opp en sånn stor legopakke.
  Her blir det nok kalender først til neste jul. Linus er bare 20 mnd og tror nok det helst ville blitt for min del, ikke hans om jeg gikk i gang med gavekalender nå.
  Men gleder meg til vi kan ha en gave/oppleveseskalender!!

  Klem!

  SvarSlett
 4. Så hyggelig med Hello Kitty adventskalender - snuppa ble vel glad i dag da hun åpnet den første pakka håper jeg :)

  SvarSlett
 5. Så kreativ du er! Masse gode tips. man har jo laget noen kalendere etterhvert, og funnet ut hva son funker og ikke gjør det;:-)

  SvarSlett
 6. Jeg pleide å få lego i julekalenderen da jeg var liten! Det var stor stas! Så gøy å se at du også gjør det samme.

  SvarSlett
 7. jeg så aldri denne anbefalingen! Takk skal du ha. :) Du er skjønn!

  SvarSlett

Bloggingen hadde ikke vært det samme uten kommentarene fra dere. Tusen takk for at du legger igjen noen ord :)