22. mai 2011

Å velge riktig husfarge...

...er ikke enkelt. Dette bildet er fra prospektet da vi kjøpte huset for halvannet år siden. Men huset trenger maling, og vi trenger en farge som gjør det mer "vårt". Taket skal byttes, så vi trenger ikke ta hensyn til at det er rødt. Jeg har forsøkt fargevelgeren på nett, men synes ikke den fungerer så veldig bra.

Fargesjef Lisbeth Larsen hos Jotun har laget noen råd for å velge riktig husfarge. Kort oppsummert anbefaler hun å ta hensyn til omgivelser, hustype og naboer.

I fjor på denne tiden var to av de fire nærmeste husene lyse, og to røde. Nå har alle fire hver sin variant av lyst, med mørkere detaljer. Huset vårt er som du ser også lyst, men vi ønsker å gå bort fra det røde. Planen jeg la i fjor, var lys grått hus (mener fargen heter morgendis), og hvite detaljer. Men litt annen fordeling på fargene enn det som er i dag. Vi har for eksempel ingen planer om å fremheve hjørnene med annen farge. Og hva med muren? Fortsatt grå?

Hva tror du? Har du noen gode tips?

(til slutt, takk for gode tips ang. sminkebordet/skrivepulten i forrige innlegg)
Vigdis ♥
.

2 kommentarer:

  1. Heisan du.
    Har samme dilemma her. Skal male huset, og tror det blir lys beige med hvite detaljer... eller helt hvitt, men det blir kanskje kjedelig. Vi får se...
    :) Susanne

    SvarSlett
  2. Halloen :) Sto og kikka nedover veien og tænkte at så længe det ikke blir gusjegrønt med rosa prikka så blir det bra uansett :D Det e jo et flott hus med tusen muligheta å æ glede mæ t og se ka slags farge som plutselig vis sæ fram i si prakt når æ kikke ut av vinduet en dag :) Håpe at det ikke blir en rægnfull sommer i år...vi må næmli ha et strøk til her på Vonheim.

    SvarSlett

Bloggingen hadde ikke vært det samme uten kommentarene fra dere. Tusen takk for at du legger igjen noen ord :)