18. mai 2011

Sikring av barn i bilMange, oss selv inkludert, er eller har vært usikre på hva som er den beste måten å sikre barn på i bil. Statens Vegvesen har lansert denne kampanjefilmen. Jeg anbefaler alle foreldre å se den.

Så kan man jo spørre seg om hvorfor bilprodusentene ikke tar hensyn til at det skal bilstoler inn bakovervendt i baksetet. For der blir det fort trangt i mange biler.

Nå har prinsessa en Akta Graco Cosmic Comfort. Den har hun hatt siden hun var ni måneder, og vi er veldig fornøyd med den.  De første ni månedene hadde hun en Akta Graco Logico S med base. Også den var vi veldig fornøyd med.

Det har vært god plass i Mazdaen til nå, men nå merker vi at det begynner å bli trangt i å sitte bakovervent i baksetet.

Hvilken bil og stol(er) har dere valgt? Og er dere fornøyd?


Vigdis ♥

.

3 kommentarer:

 1. Nå er sommerferien like rundt hjørnet, og bilferier en del av manges planer, inkl. oss..
  Fint du setter fokus på dette!

  Klem
  Christine

  SvarSlett
 2. Vi har hatt samme stol, men nå byttet vi nylig til den nye som heter Acta Graco Cosmic Comfort S. Den er litt større, og godkjent til 25kg bakovervendt.
  Det dere kan prøve er å sette stolen i midtsetet, da blir det litt bedre plass for henne. Og så kan man montere den litt utenfor kanten, kan vise deg forskjellen i vår bil om du vil. Da blir det også bedre benplass.

  SvarSlett
 3. Vi har en Britax multitech bakovervendt i en ford mondeo. Ungen er 17,5 kg og 99 cm, har flyttet setet litt utfor kanten så han har faktisk god plass enda. Stolen kan brukes til 25 kg bakovervendt :-)

  SvarSlett

Bloggingen hadde ikke vært det samme uten kommentarene fra dere. Tusen takk for at du legger igjen noen ord :)