18. juni 2012

Der sjiraffer har forkjørsrett


Parco natura viva var en opplevelse. Denne dyreparken ved Gardasjøen har i tillegg til den vanlige runden en safaripark.


Der kjører man i egen bil, inne i samme område som dyrene går fritt.


DET var noe helt utenom det vanlige. Jeg har verken sett eller hørt om lignende parker. Selv om denne har eksistert siden før jeg ble født.


En av de viktigste reglene når man kjører inn i denne parken er at du har vikeplikt for dyrene. Her ble vi stående en stund. Sjiraffene stod midt på veien, og vi kunne ikke annet enn å vente. Sjelden har det gjort meg så lite å sitte i bilkø.

 Antiloper er heller ikke så vanlig å se på veien foran bilen...

Løver så vi også, men disse var ikke så nært bilen som de andre dyrene.
Denne skumlingen har du kanskje sett før? Det er en Marabustork. Kanskje det ringer en bjelle om jeg sier Freia? Den er en av verdens største fugler, og kan ha et vingespenn på opptil fire meter.

Etter den forferdelige hendelsen i Sverige i går, var jeg i tvil om dette var riktig tid for dette innlegget. Men jeg kom frem til at jeg tar det nå, mens det enda er tid for anbefalinger for sommerferien.

Parco natura viva er absolutt verd et besøk. Hvordan det er der midt i høysesongen vet jeg ikke, men det var rolig og passe lite folk da vi var der 17. mai. Generelt merket vi at dette var tiden for skoleutflukter. For både her og i Sea-Life Centre, Sirmione og andre steder var det klasser på tur. Uten at det lagde ekstra køer.
Vigdis

.

2 kommentarer:

  1. Hihi, herlige sjiraffer :)

    SvarSlett
  2. Det høyrtes ut som ein flott park som eg kunne tenkt meg å besøke sammen med familien :)

    SvarSlett

Bloggingen hadde ikke vært det samme uten kommentarene fra dere. Tusen takk for at du legger igjen noen ord :)